Ik ben Henrike Oonk - van der Veer (1985) en ben geboren en getogen in Winterswijk.
Sinds 2002 geef ik trompet-, cornet- en bugellessen en in 2006 heb ik mijn diploma ‘Docent Muziek’ behaald aan het conservatorium te Enschede. Sindsdien ben ik op diverse scholen, een muziekschool en voor verschillende muziekverenigingen aan het werk geweest als docente muziek, docente culturele kunstzinnige vorming, docente algemene muzikale vorming, docente klein koper en als dirigente van samenspeelgroepjes en leerlingenorkesten.     

In mei 2014 heb ik muziekpraktijk 'de Klankmolen' opgericht. Ik hoop dat ik jong en oud mag begeleiden in hun muzikale loopbaan en mag enthousiasmeren voor deze prachtige, expressieve kunstvorm. Dit wil ik doen middels muzieklessen op trompet, cornet en bugel voor iedereen vanaf ongeveer 7 jaar, door te werken met beginners- en jeugdorkesten en door muziek- en cultuurlessen op maat aan te bieden voor iedereen die daar belang bij heeft.

Ik ben al enkele jaren verbonden aan muziekvereniging Crescendo Ratum, waarvoor ik onder andere het opstaporkest (voorheen 'samenspeelgroepje') leid en jaarlijks een 'minicursus muziek' geef op basisschool 't Waliën (Winterswijk). Tevens heb ik voor deze vereniging het programma van het instapjaar (zie muziekles - instapjaar) ontwikkeld en ben ik 2e dirigente van het fanfare orkest en het LEGO orkest.
Sinds mei 2017 het jeugdorkest van muziekvereniging Sint Jan Meddo. Voor muziekvereniging KWOV - Winterswijk ontwikkel en geef ik verschillende cursussen voor leerlingen van de Winterswijkse basisscholen. 

Naast dit alles ben ik sinds schooljaar 2016-2017 verbonden aan 'instituut voor kunst & cultuur Boogie Woogie'. Ik geef namens dit instituut met veel plezier AMV- en muziekimpuls-lessen op verschillende basisscholen van groep 1 tot en met 8. Tevens organiseer ik allerlei muzikale projecten naar wens van scholen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, etcetera. 

Kan ik op muzikaal gebied iets voor u betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op!